Cara Daftar Quantum Metal Dengan Mudah 2023

Daftar QUantum Metal Register Sign Up Qm Gold

Cara Nak Daftar Quantum Metal yang terkini setakat November 2023.

Jadi sebelum anda nak Daftar Quantum Metal, pastikan anda klik link berikut : Klik Sini

Untuk anda membuka akaun emas di Quantum Metal, anda tidak akan dikenakan sebarang bayaran. Ianya adalah PERCUMA. Namun tawaran ini mungkin akan berakhir dalam masa terdekat. Jadi pastikan anda klik link pendaftaran di atas untuk terus daftar sekarang sementara PERCUMA.

Nak Register Quantum Metal ni sangat mudah. Seperti langkah-langkah yang telah dinyatakan di atas, anda hanya perlu ikut langkah demi langkah yang telah disediakan pada gambar di atas hanya dengan 7 Step sahaja. Akaun anda akan siap dalam tempoh 3 minit.

Ok kita teruskan dengan langkah yang pertama seperti di bawah.

Daftar Akaun Quantum Metal Online – Step 1

Selepas anda klik pada link pendaftaran di atas, anda akan di bawa ke paparan seperti berikut. Sila pilih Negara anda. Contoh : Malaysia.

Pastikan anda memilih Negara yang betul, jika tidak akaun anda akan menghadapi masalah dari segi medium pembayaran untuk tujuan pembelian emas.

Klik pada Butang Berwarna Hitam NEXT

Di Halaman Register Quantum Metal – Step 2

Pada halaman ini, anda dikehendaki untuk mengisikan beberapa butiran penting.

 1. Full Name (As per I/D)
  • Pastikan masukkan nama seperti yang tertera di dalam Kad Pengenalan atau Passport anda.
  • Jika ada BIN atau BINTI masukkan butiran tersebut.
  • Jika anda tidak memasukkan maklumat tersebut, akaun anda akan melalui proses yang lebih untuk approval.
 2. Identification Type
  • Pilih jenis Identiti pengenalan anda. Contohnya National ID bagi Kad Pengenalan Malaysia.
  • Pilih Passport Number bagi memasukkan maklumat Passport anda.
 3. Select Registration Verification
  • Pastikan pilih Mobile Number.
  • Masukkan no telefon anda yang paling utama.
  • Pilih Negara yang berkenaan dengan No. Telefon Anda. Contoh : Bendera Malaysia bagi No. Telefon Malaysia.
  • TAC akan dihantar ke No anda ini untuk pengesahan No. Telefon anda melalui SMS dalam masa beberapa saat.
  • Selesai, tekan SUBMIT.

Personal Data Consent Form – Step 3

Pada bahagian pendaftaran akaun QM ini, anda dikehendaki mengesahkan maklumat yang anda berikan adalah benar. Sila tick pada ruangan BOX sekiranya anda setuju mengesahkan maklumat yang anda telah berikan pada langkah pendaftaran Quantum Metal sebelum ini.

Passwords Settings – Step 4

Sila masukkan kata kunci keselamatan atau Password anda. Ianya akan digunakan ketika anda login nanti. Masukkan password yang sama bagi ruangan seterusnya dan klik pada NEXT

Dapatkan TAC dari SMS – Step 5

Dalam tempoh beberapa saat anda akan terima satu SMS. Sila masukkan angka 6 digit yang diterima dari SMS tadi ke ruangan pendaftaran Quantum Metal tadi dan klik CONFIRM

Setup Your Six Digit Pin – Step 6

Masukkan PIN yang anda mahukan. PIN ini adalah bertujuan sebagai kata kunci keselamatan. Ianya sama konsep seperti PIN ATM anda. Untuk buat transaksi Pembelian Emas di Quantum Metal, anda memerlukan untuk memasukkan PIN ini pada sesetengah urusan yang penting seperti urusan Pengeluaran Emas, Penjualan Emas kepada pihak Quantum Metal dan sebagainya.

Contratulation – Step 7

Alhamdulillah Syukur… Akaun Emas Quantum Metal anda telah berjaya didaftarkan secara PERCUMA. Klik pada Go To Login untuk terus akses ke dalam sistem Quantum Metal dengan mudah.

Ada persoalan boleh klik butang di bawah untuk saya bantu segera.

 

Selepas Daftar Quantum Metal

Selepas anda dah selesai register QM seperti langkah-langkah di atas ni, apa yang anda perlu lakukan adalah perkara berikut :

Daftar QUantum Metal Register Sign Up Qm Gold

Langkah 1 : Bank Akaun

 • Klik pada + dan masukkan butiran akaun bank yang sama dengan nama pemilik akaun Quantum Metal ini.
 • Pastikan nama akaun bank sama seperti akaun anda.
 • Upload juga bersama di bahagian ini Bank Statement.
  • Tujuan bank statement ini adalah bagi mengesahkan akaun bank anda atas nama yang betul, ianya bagi mengelakkan maklumat salah.
 • Selesai Add Attachment, sila save maklumat anda tadi.

Langkah 2 : Edit Profile

 • Isikan bahagian yang bertanda * sahaja.
 • Nominee – Pastikan isikan nama waris terdekat anda. Contoh seperti Ibu, Bapa, Suami, Isteri.
 • Tidak perlu tick pada bahagian ESTATE!

Langkah 3 : Upload KYC

 • Pastikan anda upload gambar kad pengenalan anda bahagian DEPAN & BELAKANG.
 • Pastikan Gambar Kad Pengelanan anda jelas bagi mengelakkan akaun di reject.
 • Pastikan gambar kad pengenalan anda berwarna dan kelihatan jelas, tanpa sebarang kabur.

Langkah 4 : Bind Email/Mobile

 • Pastikan anda telah memasukkan maklumat Email anda yang anda mahu link kan ke Akaun Quantum Metal ini.

Sekian, Itu sahaja perkongsian bagi Cara Daftar Quantum Metal secara online. Jangan lupa kongsikan pada kenalan anda sekarang untuk daftar segera selagi pendaftaran akaun ini PERCUMA dan boleh dimulakan serendah RM10 sahaja.

Jika anda dah lengkapkan semua maklumat di atas, nanti hubungi saya melalui talian Whatsapp : +60103787865

Untuk mendaftar, anda perlu rujukan dari ahli sedia ada yang akan memberikan maklumat dan pautan pendaftaran “Register Link”

Pendaftaran akaun adalah percuma (FOC)​​.

Warganegara Malaysia berumur 18 tahun ke atas dengan MyKad dan akaun bank berdaftar di Malaysia​​.

Syarikat yang berdaftar dengan SSM boleh membuka akaun, tertakluk kepada terma dan syarat​​.

KYC diperlukan untuk memastikan kebenaran butiran peribadi. Akaun akan kekal aktif walaupun tanpa transaksi setelah KYC disahkan​​.

Ya, anda boleh menukar kata laluan melalui pilihan ‘Lupa Kata Laluan’ pada halaman log masuk utama QM​​.

 

Jika mengalami masalah log masuk atau akaun dikunci, hubungi Talian Khidmat Pelanggan QM untuk bantuan​​.

 

Anda perlu muat naik salinan Kad Pengenalan / Pasport mengikut Peraturan Keperluan Muat Naik ID Kebangsaan apabila mengaktifkan akaun

Tidak dibenarkan menggunakan nama Quantum Metal, logo, dan logo rakan niaga untuk tujuan pengiklanan dan promosi di media sosial peribadi mengikut Terma & Syarat (T&C) Quantum Metal​​.

 

Untuk menjadi Introducer, anda perlu buka akaun simpanan emas Quantum Metal dan penuhi syarat tertentu seperti pembelian minimum unit emas tertentu​​.

Nak saya bantu? Boleh hubungi saya melalui whatsapp dengan klik >> +60103787865 (Suhaili)

 

Anda perlu mengisi maklumat peribadi secara online, setuju dengan borang persetujuan data peribadi, menetapkan kata laluan, melakukan pengesahan TAC, dan memasukkan 6 Digit Pin untuk keselamatan​​.

Quantum Metal menetapkan syarat pelaburan minimum serendah RM10, membolehkan pelbagai lapisan masyarakat termasuk golongan berpendapatan rendah dan kategori B40 untuk melabur dalam emas

Quantum Metal mengumpul data peribadi untuk tujuan pengenalan, memenuhi kewajipan undang-undang, dan analisis. Mereka berkomitmen untuk melindungi privasi data, baik dalam bentuk fizikal atau digital, dan mematuhi amalan keselamatan terbaik. Data peribadi pelanggan mungkin dikongsi dalam kumpulan syarikat Quantum Metal atau dengan pihak ketiga tertentu untuk tujuan perkhidmatan syarikat yang lebih baik dari semasa ke semasa, tetapi mereka tidak akan menjual data peribadi kepada mana-mana pihak ketiga tanpa persetujuan.

Akaun Simpanan Emas Quantum Metal menawarkan ciri-ciri seperti sistem transaksi harian 24/7, 100% sokongan oleh 99.99% emas fizikal yang diiktiraf, kadar rendah dijamin, bayaran flexi, proses pengeluaran emas fizikal yang mudah, dagangan dalam mata wang asing, dan emas patuh Syariah. Mereka juga mempunyai kerjasama dengan Brinks Singapore untuk penyimpanan emas yang 100% dijamin dan diinsuranskan oleh Lloyd’s of London.

Tiada sebarang Caj tersembunyi di Quantum Metal Sdn. Bhd. 

Untuk maklumat lanjut berkenaan dengan Profit Rate, Spread, Upah Simpan dan sebagainya di Quantum Metal bolehlah hubungi saya terus di Whatsapp. Klik butang hubungi di bawah halaman ini sekarang.

Anda boleh melihat berapakah pegangan emas anda, berapakah nilaian harga emas yang terdapat di dalam Gold Storage Accoun (GSA) anda atau Holding Inventory bagi Gold Convert Account (GCA) atau Gold Asset Enhancement (GAE10x atau GAE5x).

Quantum Metal bukan syarikat yang memberikan khidmat tersebut. Namun untuk dapatkan info lanjut berkenaan pelaburan di Quantum Metal boleh hubungi kami dengan klik butang Hubungi Saya di bawah.

Untuk proses pengeluaran emas secara fizikal di Quantum Metal boleh dilakukan melalui Mobile Apps QMGold di Android atau iOS atau boleh juga akses ke laman web Quantum Metal.

Disclaimer: This website is independently owned and is not an official website of Quantum Metal Sdn Bhd. It operates as a referral source and does not act on behalf of or as an official representative of Quantum Metal Sdn Bhd. The information provided here is for educational and informational purposes only and should not be construed as investment advice.

Registration for a Quantum Metal gold savings account can be done through the referral link provided on this website. Please be aware that registering via this link may result in referral rewards. It is advised to conduct personal research and consult with a professional financial advisor before making any investment decisions.

Quantum Metal Sdn Bhd is an independently operated company, and there is no control over or responsibility for the operations or decisions of the company. No liability is assumed for any loss or damage resulting from the use of information or services obtained through this website.

The advertisements presented on this website are powered by Google Ads. The website owner does not endorse and is not responsible for the content of the advertisements or the products and services they promote. Clicking on the ads will take you to external websites, which are not controlled by this website. Caution and discretion are advised when engaging with these external sites.

Advertisements seen on Facebook relating to this website are created for promotional purposes. The website owner is not directly affiliated with Facebook Inc. Any information provided in these ads is for awareness and does not necessarily reflect the full scope of information available on the website. Users are advised to visit the website for comprehensive details and disclaimers.

Copyright © 2023 GoldAset.com. All Rights Reserved.

×
×

Cart